به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ رویترز نوشت: جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه در اظهاراتی مدعی شد: دولت ترامپ در حال استقرار یک گروه از ناوهای جنگی و بمب افکن‌ها در منطقه خاورمیانه است که این اقدامات در واکنش به "نشانه‌ها و هشدارهای" ایران خواهد بود و واشنگتن قصد دارد با این اقدام نشان دهد که با نیروی بی رحمانه‌ای در برابر هرگونه حمله‌ای واکنش نشان خواهد داد.

در حالی که تنش‌ها بین تهران و واشنگتن به شدت بالا گرفته است، یک مقام رسمی آمریکایی گفت: استقرار این تجهیزات نظامی به عنوان یک نیروی بازدارنده برای مقابله با هرگونه آمادگی احتمالی نیروهای ایرانی در حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه، صورت می گیرد.

البته وی افزود: ایالات متحده انتظار هیچ گونه حمله قریب الوقوعی از سوی نیروهای ایرانی را ندارد.

بولتون نیز در ادامه اظهاراتش گفت: این تصمیم که البته می‌تواند موجب تشدید مشکلات بین دو کشور شود، به معنای ارسال یک پیام روشن و شفاف از عزم آمریکا در برابر تهران است.

ایران به تازگی هشدار داده است که اگر صادرات نفت این کشور متوقف شود، تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد.

بولتون افزود: ایالات متحده به دنبال جنگ با ایران نیست ولی کاملا برای پاسخ دادن به هرگونه حمله‌ای از سوی نیروهای ایرانی یا نیروهای نیابتی آنها آماده هستیم.

مشاور امنیت ملی آمریکا اظهار داشت: آمریکا در حال استقرار گروه ضربت ناو یو اس اس آبراهام لینکلن و یک گروه از بمب افکن‌ها در منطقه زیر نظر فرماندهی مرکزی است تا یک پیام روشن و شفاف را برای ایران ارسال کند که هرگونه حمله به منافع آمریکا و متحدان ما با یک نیروی سخت و بی رحمانه روبرو خواهد شد.
 

گردش ناوهای جنگی هواپیمابر و هواپیماهای بمب‌افکن در خاورمیانه روالی عادی است

گاردین درباره اظهارات جدید بولتون درباره ارسال ناو هواپیمابر و نیروهای بمب‌افکن به خاورمیانه نوشت که تغییرات در صف آرایی نظامی آمریکا روالی عادی دارد و برخی مقامات آمریکایی نیز به رغم اینکه تنها لحن بیانیه بولتون و اعلان چنین برنامه‌ای از سوی او را عجیب می‌دانند ارسال این واحدهای نظامی به منطقه را امری عادی می‌دانند.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین درباره اظهارات جدید جان بولتون درباره ارسال نیروهای بمب‌افکن و ناو هواپیمابر جدید به خاورمیانه نوشت: گردش ناوهای جنگی هواپیما بر و هواپیماهای بمب‌افکن روالی عادی است. در حال حاضر در منطقه مقر فرماندهی نظامی آمریکا که خاورمیانه و افغانستان را در بر می‌گیرد هیچ یک از این‌ها وجود ندارد. ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن مقر خود را روز یکم آوریل در نورفولک در ویرجینیا برای رفتن به مدیترانه و سپس از آن‌جا به خلیج فارس ترک کرد.

آمریکا بمب‌افکن‌های B-1 را در ماه مارس برای تأمین و نگه‌داری و بهبود امکانات بابت این که تجهیزات کافی نداشتند از خاورمیانه خارج کرد.

در حالی که چنین تغییراتی در صف‌آرایی نظامی جهانی روالی عادی دارند، این که چنین موضوعی از طرف مشاور امنیت ملی آمریکا و نه از سوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) اعلام شود، غیرمعمول است.

ایلان گولدنبرگ، یک مقام سابق پنتاگون و یکی از مقامات ارشد مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن در این باره گفته است: " وجود یک ناو در سنتکام چیز عجیبی نیست، روالی عادی داشته و برای آن برنامه‌ریزی شده بود. لحن آتش افروزانه بولتون است که عجیب و تحریک‌آمیز است اما به گمان من این یک فرصت برای تهدید ایرانی‌ها و نه چیزی بیشتر است".

جان بولتون به دنبال آن است که آمریکا را به سمت مواضعی سخت در برابر کره شمالی، ونزوئلا و ایران سوق دهد. وی پیش از انتصاب به مقام خود در کاخ سفید این استدلال را مطرح کرده بود که بمباران کردن ایران تنها راه متوقف کردن ایران در مسیر دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

به گزارش ایسنا، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا در واکنش به آن‌چه "برخی نشانه‌ها و هشدارهای مشکل‌ساز و جنگ افروزانه" از سوی ایران خوانده، ناو هواپیمابر و نیروهای بمب‌افکن به خاورمیانه می‌فرستد.

این اظهارات بولتون در حالی مطرح می‌شوند که به گفته وزیر امور خارجه کشورمان بولتون" بیماری مزمن جنگ‌افروزی" دارد و سابقه همکاری با "یک فرقه تروریستی" (منافقین) علیه ایران داشته و در حاضر به عنوان عضوی از گروه ب (بی‌بی، بن زائد، بن سلمان، بولتون) با "تروریسم اقتصادی" مردم ایران را مورد هجمه قرار داده است.

ظریف همچنین درباره احتمال وقوع جنگ با وجود تنش‌های میان آمریکا و ایران گفته بود که "ما خواهان درگیری و تقابل نیستیم اما ما هفت هزار سال را با فرار کردن سپری نکرده‌ایم. ما مقاومت می‌کنیم اما به دنبال جنگ نیستیم. باورمان این است که رئیس جمهور ترامپ خواهان جنگ نیست اما کسانی وجود دارند که برای جنگ فشار می‌آورند. من فکر نمی‌کنم که این اتفاق بیفتد".